Légy Szép természetesen (is)

Gondolom mindenki szeretne szép és vonzó lenni, talán ez a lételemünk- nekünk nőknek-, hogy szépek, vonzóak és kívánatosak legyünk akár az ellenkező nem számára is. De ami a legfontosabb, hogy mi legyünk elégedettek magunkkal. Valójában létezik csúnya ember? Egyáltalán  mi tesz valakit széppé vagy csúnyává? Mi jellemzi a csúnyát és mi a szépet?  Ezek csak elvont fogalmak, az én világomban nem lehet őket kézzel megfogni, és mindjárt elmagyarázom, hogy miért nem.

"Ismertem egy lányt, akinek volt egy nővére. A lány még ugyan tinédzser évei elején
járt, de nagyon csúnyának érezte magát és féltékeny volt a nővérére, mert mindenki szépnek találta, őt meg kevésbé. Ha megismert valakit a lány, annak a személynek a nővér kellett. Ez persze nagyon rosszul érintette, és sokat volt depressziós emiatt. A nővér magabiztos, vidám és bulizós fajta volt, aki élvezte az életet, a húga meg visszahúzódó, szomorú, és voltak csúnya gondolatai. Ezek után nem is kérdés, hogy miért a nővérét választották sokan. De valójában egyik lány sem volt csúnya, bár a húg erre később jött rá - nagyon későn, még ha soha sem késő - volt, aki azt mondta neki, hogy a nővére elnyomja őt. Persze sokáig nem értette, hogy ezt hogyan kéne érteni, de valójában a húgi nyomta el saját magát a negatív gondolkodása miatt."

Szerintem minden ember szép, van egy nagyon jó barátom, aki egyszer azt mondta nekem, hogy nem az tesz széppé valakit, hogy ki van-e sminkelve vagy nincs. Hanem attól lesz szép, ha mosolyog, ha boldog,és ahogyan gondolkodik, mert ami elkezdi vonzani az embereket, az a pozitív kisugárzás. De nem ártana ezzel tudatában lennünk is. Nemrég gondoltam bele, hogy régebben milyen sok minden volt magamon, amit nem szerettem, nem tetszett vagy éppen utáltam és inkább szabadultam volna tőle. Mostanra bele gondolva ezek annyira jelentéktelennek tűnő apróságok voltak. Minden embernek vannak szépséghibái, talán pont ezért találták fel a sminkelést. Régebben is próbálták eltüntetni a nem kívánatos bőrproblémákat, ahogy ez napjainkban is így van. Én is szoktam sminkelni, bár manapság már nem zavar, ha smink nélkül megyek ki az utcára, úgy mint régen. Sőt, többnyire randevúkra már kevés sminkkel, vagy természetesen megyek. Nem akarom, hogy egy "álarcba" szeressenek bele. Egy smink sok mindent el tud tüntetni, meg tud változtatni, de néha ne féljünk megmutatni a természetes arcunkat se, mindenféle retus nélkül, mert az is ép elég gyönyörű a szépség hibáival együtt. Ha mások látják azt, hogy te sugárzol a boldogságtól, élet igenlő vagy, hidd el, hogy nem a hibákat fogják észre venni rajtad! És ezt lényegében pont egy olyan barátnőmtől tanultam meg igazán, akinek egy olyan ritka arcbőr-rendellenessége van, ami talán ha gyermeket szül, akkor fog elmúlni és még is vonzza magához az embereket! Nem hiába mondta azt Exupéry is: "Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan." Mikor Müller Péter ellátogatott Szepes Máriához azt mondta neki, hogy milyen szép és gyönyörű. Mária erre csak annyit mondott, hogy tudom és köszönöm. Senki nem döntheti el, hogy mi a valódi érték és mi nem az, vagy éppen ki nem az. Mindannyian szépek vagyunk -bár ezt már írtam egy korábbi bejegyzésemben is -, csak néhányan ezt elrejtjük/elrejtik. 
Ne félj megmutatni azt, hogy valójában ki vagy, ha bókolnak csak fogadd el és köszönd meg, hogy tudatosítsd ezt saját magadban is. 
Légy természetesen is gyönyörű, mert hidd el, hogy az vagy. Ha te ezt tudod magadról, más is tudni fogja! :)



képforrása: http://www.fanforum.com/f37/olympus-prep-%7C-my-big-fat-greek-boarding-school-*myoc*-44324/

Megjegyzések

  1. Meg tudom érteni a sminkkel való kapcsolatod. :) Én is sminkeltem magam, főleg fiatal felnőtt korszakomban, úgy 18-23 éves koromig. Azt hittem, így leszek igazi nő, lehetek szebb, jobb. És megvallom, az akkori "párom" sugallta pluszba azt, hogy helyesen vélem ezt. A mostani párom, már úgy kezdte az ismerkedést: ő a természetes nőket szereti, akiken minél kevesebb a mű dolog. Tehát nincs smink, nincs festett haj, működőm, etc. Mert ő ezt szereti. A természeteset. És mellette megtaláltam az önbizalmam mindenféle smink nélkül, műköröm meg testmódosítás nélkül is. :) Rá ébresztett arra, képes elhitetni velem, hogy tényleg így szeret, ahogy vagyok. Főleg, hogy az első találkozásunkon, direkt nem sminkeltem magam, kíváncsi voltam, őszintén mondta e. És tudod, így volt. Épp azért szeretett meg részben, mert a hajfestésen kívül, nem volt más természet ellenes rajtam. :) Azt, meg elfogadja. Szóval.... nagyon nagy befolyással képes lenni az emberre, más ember. Ez tény. Főleg, ha olyan naiv valaki, mint én. :D
    Amúgy meg, a smink mögé bújt emberekről egy Shakespeare idézet jut eszembe: "Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében..."

    VálaszTörlés
  2. Ilyen is ritka bizony, de én is ismerek olyat, aki a természetes nőket szereti. :) Ők tudják, hogy mi is az igazi érték. =)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence