Kedd: Dark Mori

Ez az irányzat is Japánból ered hasonlóan, mint a Gothic Lolita, Visual Kei stb. Közvetlen kevésbé kapcsolódik a goth szubkultúrához, de közvetetten talán néhányan azonosulni is tudunk vele. A Stílus jegyei ötvözik a természet szeretetét/tiszteletét a romantikus és melankolikus stílusokkal. Bevallom, hozzám valamiért közel áll ez az irányzat, talán a kis Hippi lelkületem miatt, mégis nagyon megtetszett az öltözködési stílusuk. Keverednek benne a sötét színek ruhákban és sminkekben egyaránt és a természet színei vagy közelsége is. Kimondott zenei irányzata nem igazán van, mégis a Florence and the machine és a Rasputina illene hozzá. Talán még a folkos zenéket is ide sorolnám picit, mint a Faun vagy esetleg az Omnia. Egyébként van ennek egy letisztultabb ágazata is, amit csak simán Morinak neveznek talán. A Mori szó amúgy erdőt jelent. Jah, a legfontosabbat elfelejtettem megemlíteni. A Shadow and Light - magyar goth blogon hallottam először erről a stílusról.




Forrás
Az interneten böngésztem, hogy hogyan tudnám kivitelezni és megvalósítani a kihívásnak ezt a részét és őszintén szólva leginkább a Faun - Walpurgisnach-t című klipben a szőke hajú énekesnő ruhája inspirált. 
Mivel kiegészítőkben megjelennek a természet elemei, ezért eszembe jutott, hogy maradt még szárított levendulám, így azokat tűzdeltem a hajamba. Nem biztos, hogy jól látszik a képeken.
A sminkem leginkább lila szemhéjfestékből meg lila "rúzsból" áll. A hajam próbáltam kicsit feltűzni, meg fel is tupíroztam meg ugye a levendulák. 



Na, Blithe kérésére a végére beteszek egy képet a hajamról! :)



Megjegyzések

  1. Csodaszép vagy, nagyon klassz lett ez a szett is! *.*
    Na meg a levendulák! ♥
    Ők az egyik kedvenc virágaim! ^^

    VálaszTörlés
  2. oOo cuki vagy! köszönöm. :) Bizony szépek, meg sok mindenre jók és az illatuk is nagyon finom. :) Én is szeretem őket :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence