Mirage - Metropolis

A legjobb dolog a  verselemzésben az, hogy bármit beleláthatunk egy adott műbe, bárhogyan is értelmezhetjük, úgy sem fogjuk megtudni igazából, hogy mit gondolt a költő, mikor megalkotta az adott művet. Valamiért én a  Mirage dalokkal is így vagyok. Számomra tök pozitív dolgokat sugallnak a dalszövegek. Elgondolkodtatóak nagyon.
Most jutott eszembe, hogy Trish is szentelt egy bejegyzést régebben nekik, ide kattintva megleshetitek.
Sajnos csak egy albumuk jelent meg annak idején, ami  "Száll a kakukk fészkére" nevet viseli. Mikor először halottam rögtön  a film jutott az eszembe.




"A percek mama. A percek. Mert olyan súlyosak lesznek.
Na és a fehéren izzó csend, mely bekerít.
És lassan hömpölygő órákat teremt."

Néha elvesztegetjük az értékes perceinket felesleges dolgokra. Persze, hogy súlyossá válnak, egyszer csak majd elfogynak és vége. Minden pillanat, minden perc számít, értékeljük őket...


"Aki nem mer, az egyedül marad, a város gyártja a halottakat"

És ez tényleg így van, mert lenne valami veszíteni valónk, ha bátrabbak lennék és mernénk? Nem, viszont ha meg sem próbáljuk akkor már igen.

"Sopenhauer és az akarat, mentsd meg ha tudod magadat!"
Álmomba gyönyörű helyeken járok, ne mond el a valóságot
Kit érdekel hogy mi az igaz, ha igaz az, hogy
szebb ami nem az.


(...) Te vagy az isten, teremtsd meg magad! 

Az akarat. Mint tudjuk elméletileg az akarat egy nagyon hatalmas mozgatóerő itt a földön. Akarattal bármit ellehet érni. Igen, ezt mondják. Szeretném hinni én is, hogy így van. Sőt, az egyik felem hisz is benne, de ott a másik, aki bármennyire is akarja mégsem tudja elérni azt, amit szeretne. Miért? Mert nem akarja eléggé? Pedig ő küzd a legjobban. Vagy, ahogyan Louise L Hay mondaná "Kudarc nem létezik, csak késleltet siker." Mi képesek vagyunk megmenteni magunkat, de ahhoz valamiért hinni is kéne benne. A világ nem mindig szép. Ez egy tény, de az álom az más. Álmodozni, képzelegni kell, mert az néha valósággá is válhat, így ami jelenleg még nem is igaz, később igazzá válhat.

Mert minden emberben létezik egy isten, ami valójában önmaga.

Én így értelmeztem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence