Motiváld magad!

Ha megkérdeznék, hogy boldog vagy-e tudnál rá válaszolni? Igen, vagy nem? És esetleg meg is tudnád indokolni az igent vagy a nemet is?
Általában feltételhez kötjük  a boldogságunkat. Majd boldog leszek, ha lesz pénzem, boldog leszek, ha lesz párom, boldog leszek, ha egészséges leszek és így tovább. De ez valójába egy ördögi kör. Mindig lesz egy újabb ok, egy kifogás, amire ráfoghatod a boldogtalanságodat. Itt és most kell eldöntened, hogy boldog leszel. Felejtsd el, hogy  a külső körülmények áldozata vagy.
Mindig van választásod, minden percben, pillanatban döntesz. Másokat okolsz a kudarcaidért, vagy elsősorban magadban kutakodsz? Az életet nem túlélni, hanem megélni kell. Sokszor elhatároztad már, hogy igen. Tenni fogsz  a boldogságod érdekében, hogy javuljon az életminőséged, az állapotod és úton légy a céljaid felé. De mindig történik valami, nem éppen pozitív és alábbhagy a lelkesedésed, a motivációd eltűnik, a céljaid szertefoszlottak és cél nélkül bolyongsz újra, meg újra. Az a bizonyos körforgás.
Miért omlik mindig össze a kártyavár, amit nagy nehezen felépítettél magadban? Mi történik?
Miért érzed úgy, hogy nincs tovább, és vissza hullasz, bent rekedsz az eddigi állapotodban? Elgondolkodtál már azon, hogy mihez akarsz kezdeni az életben? Hogy valójában boldog akarsz lenni vagy mindig fontosabbak a kifogások, ami miatt nem lehetsz az? Mindig elfelejtjük, hogy a boldogságunk útjában egyedül csak mi, magunk állunk. Néha nagyon megfontolt lépéseket kell tennünk a céljaink érdekében, de annyiszor lusták vagyunk megmozdulni és tenni is valamit, várunk a sült galambra, ami sosem fog megérkezni hozzánk, csak ha felállunk a kudarcból, a siránkozásból és megmozdulunk. Kell valaki, aki a szemünkbe mondja az igazságot, még ha fáj is, hiszen ezek mozdítanak minket előre, azért fáj, mert igazuk van és te túlságosan makacs vagy és besértődsz, mert nem tudod elfogadni az igazat. De állj fel! Ne foglalkozz a makacsságoddal kell fel és küzdj! Tegyél lépéseket a boldogabb életed felé, ne hagyd hogy gátold magadat!
Légy Jedi, egy padawan és ne hódolj be a Sitheknek, El esel, állj fel! Kezd elölről. Egy kisbaba sem úgy születik, hogy már tud járni. Kis lépésekkel halad előre, kúszik egy székhez, vagy asztalhoz, felkapaszkodik és feláll. Elindul, elesik, újra próbálja. Nem fél  kudarctól, nem fél attól, hogy elesik.
Mert tudja, hogy előbb vagy utóbb úgyis járni fog, egyedül. Motiváld magad, ha már mások motiválása nem segít. Csak te magad döntheted el, hogy képes vagy rá. Mások nem. Hiszen ez a Te életed és hinned kell benne, hinned kell magadban, egyszerűen tudd, hogy képes vagy rá és megtudod csinálni! Bármennyire is rossz, meg kell tenned! Mi a legrosszabb, ami történhet? SEMMI, hát akkor miért is féltél elindulni?
Néha kitartást kell hozzá, sok évbe is telhet, de ha most felállsz és elkezded, megmozdulsz, teszed elérheted!!
Erőfeszítések nélkül nem fogsz előrébb haladni, a lehetőségek tárháza végtelen. Merj hinni benne, hogy az élet érted működik, hogy neked segít, téged tanít. Egyenget az utadon, de semmiféleképpen sem ellened dolgozik. Változtasd meg magad és megváltozik a világ. Muszáj ki tartanod, nem azért mert más akarja, hanem azért, mert Te akarod. Ezt a küzdelmet Te fogod megnyerni! Mire vársz még?

Feladni könnyebb, de kitartani nehezebb. Mégis a  kitartásból hősök születnek.


ui: egy újabb üzenet magamnak, magamtól, hogy ébredjek már fel végre és éljem az álmomat, ne álmodjam az életemet. Köszönet a felismerésért a páromnak.

Megjegyzések

  1. Elgondolkodtató írás. (: Tudod igazad van, én is mindig kerestem és néha manapság is keresem a boldogságot... de tudod, ma már szembesültem azzal, hogy van mihez mérnem és emiatt is belátom, hogy jelenleg jogos ha boldognak érzem magam. Nem tudom érted e, de néha úgy érzem, mintha a boldogság érzése bűn lenne, hogy nem engedhetem meg magamnak. De nekem is van egy csodás párom és egy húgom, akik mellett (no, meg mostanában alaposan megválogatott társaságnak köszönhetően) egyre jobban úgy vélem, boldog lehetek. Hiszen nem kell több, mint ami van. Néha bánkódok dolgok miatt, de aztán ismét rájövök: A múltamhoz képest a jelen fantasztikus. És nem más miatt, mint magam miatt. Így új és régen elásott célokat és álmokat vettem elő, melyek felé küzdök, ha kell magammal is szembeszállok. :)
    Sok sok idő és tapasztalat kellett ahhoz, hogy ma már arra gondoljak ami a célom és ne arra, mi miatt lehetek szomorú. Tudatosan irányítom az életem, elismerem ha magam miatt hibázok vagy csalódok, és harcolok tovább.
    Remélem az önmagadnak írt levél tényleg ösztönöz majd, bármiért is írtad. :)

    VálaszTörlés
  2. Természetes értem, amiről írsz. Sajns ezzel nem vagy egyedül, mikor mamám meghalt, elmentem egy csajbuliba és ott is lelkiismeret furdalásom volt, hogy jól éreztem magam... Nagyon örülök fejlődésednek, és köszönöm, ösztönöz is, csak ne bukjak vissza :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence