Gazdag vagy, tudsz róla?

Forrás
Nyáron, mikor a párommal kint sétáltunk a temetőben, akkor fogalmazódott meg bennem az  a gondolat, hogy tulajdonképpen mi sokkal gazdagabbak vagyunk, mint gondoltuk volna. Sokszor neki futottam már ennek a bejegyzésnek az írásának, de valahogy sosem jött össze. - Talán, most van itt az ideje.-

A legtöbb ember a gazdagság szó hallatán az anyagi javakra gondol. Gazdag vagyok, mert van sok pénzem és mindent megvehetek, amit csak akarok. De ezek az embere vajon tényleg gazdagok? A kis hercegből idézve: " Az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek. (...) Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák..." 

Hajszolják az anyagi élvezeteket, ahelyett hogy picit is megállnának és észre vennék, hogy a valódi gazdagság mást jelent és máshol kell keresni. Szabó Péter is azt mondta: Élményeket gyűjts, ne tárgyakat és mennyire igaza van. 

Gazdagabbak vagyunk, csak nem tudunk róla. Illetve nem tudatosítjuk ezt magunkról. Pedig, van látásunk, hallásunk, szaglásunk és ízlelésünk, vannak végtagjaink. Van tető a fejünk felett, van meleg ágyikónk, takarónk. Van mit ennünk még ha az pusztán csak egy sima kenyér is feltétek nélkül. Tanulhatunk, járhatunk iskolába, fejleszthetjük magunkat. Van családunk és mindig lesz olyan, aki szeretni fog bennünket. Ezek az aprónak tűnő dolgok mindennél többet érnek. Mikor adtál hálát utoljára? Nekem egy nagyon jó spirituális tanítóm tanította meg a hálaadás fontosságát. Minden napot azzal kezdeni: KÖSZÖNÖM, HOGY FELKELTEM ÉS ÉLHETEK. 

Az élet csodálatos, minden pillanatban egy-egy csoda rejtőzik. A kérdés az, hogy megtalálod-e.

Semmire sincsen szükséged ahhoz, hogy gazdag és boldog legyél, mert minden amire szükséged van, ott van benned! Találd meg.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence