William P. Young - A viskó

Ezt a könyvet nagyon sok ismerősöm ajánlotta már, mivel meséltem nekik az én kedvencemről a  Beszélgetések Istennel c. könyvről, és mivel a Viskó is valamelyest hasonló. úgy gondolták tetszeni fog és igazuk volt.

William P. Young keresztény regénye 2007-ben lett kiadatva és 2008-tól 2010-ig volt a New York Times Bestsellerre. Bár én nem vagyok keresztény, - mint ahogy Jézus sem volt az -, de nagyon élveztem a könyvet és alig bírtam le tenni, pedig kevés az a regény, ami engem le tud kötni. Bár a keresztény regény kifejezést én leginkább spirituális regénynek nevezném.

A történet középpontjában egy férfi, Mackenzie Allan Philips áll, aki egy nap egy különös levelet kap és aláírásként "Papa" van feltüntetve. A papa a viskóba akarja invitálni Macket, de Mack-nek szörnyű emlékei vannak a viskóról. A történet innen indul, illetve betekintést nyerhetünk egy visszaemlékezésbe és a jelen megélésébe.

Néhány évvel ezelőtt Mack elindul táborozni a gyerekeivel és nem várt tragédia történik, a legkisebb lánya eltűnik.Egy ilyen tragédiát nem könnyű megemészteni, sőt néha lehetetlen. Hiszen a legtöbben saját magukat hibáztatják a történtek miatt és tele vannak bűntudattal és nagy szomorúsággal.

Mack-et nem hagyja nyugodni a levél, leginkább azon töpreng, hogy ki írhatta, hiszen Nan, Mack felesége Istennel nagyon bensőséges kapcsolatban áll és ő szokta papának nevezni Istent.
Végül úgy dönt elmegy a viskóba, ahol találkozik Istennel, aki egy néger nőként jelenik meg, Jézussal, aki nem is olyan sármos, mint sokan gondolnánk és Sarayuval aki egy japán nő alakját ölti magára, de valójában ő a szentszellem vagy szentlélek, ahogy tetszik.

Innen indul egy nagyon érdekes beszélgetés az égiek és a halandó között. A könyvből megtudhatjuk hogyan viszonyul Isten az emberekhez, mi a leghatalmasabb erő, amivel ember csak rendelkezhet és segítséget nyújthat a továbblépésben. Mack egy csodálatos belső utazásban vesz részt, ami elvezeti őt Istenhez, édesapjához, és a lányához is.

Valóban sorsfordító lehet a könyv, mert nagyon sok jó gondolat elhangzik, amit a lelkünk mélyén mindannyian tudunk, de többségében csak elrejtve marad. Ahhoz, hogy megtudd hogyan lehet megbocsátani a megbocsáthatatlant el kell olvasnod a regényt.

Együtt izgultam végig a történetet és együtt sírtam Mack-el és családjával, tudom hogy minden könyv okkal kerül a környezetembe, ez alól a Viskó sem volt kivétel, én is küzdök  a belső démonjaimmal, hogy végre tényleg, szívből kitudjam mondani, MEGBOCSÁTOK MAGAMNAK.


Ami még fontos, hogy márciusba kerül a mozikba a megfilmesítése, még nem néztem meg az előzetest, én akartam elképzelni a könyvben leírt dolgokat, de itt most közzé teszem és én is megnézem az előzetest.


Megjegyzések

  1. Szia! Ha a Viskó tetszett, akkor a Keresztutak is fog, amit szintén William P. Young írt. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az ajánlást! Utána fogok nézni. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence