Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Elhatároztam én is, mint néhány bloggerína, hogy életmódot váltok és csinosabb, formásabb testet akarok létrehozni. Először Catheen Misery blog írójától kértem néhány tanácsot, mert rendszeresen beszámolt a blogjában az életmódváltásáról. És belekezdtem Szászhegyessy Zita fitness edző 30 napos saját testsúlyos ingyenes kihívásába, amit a mai napon sikeresen teljesítettem!!!
Büszke vagyok magamra, hogy végig csináltam. Napi 15 perc edzés, plusz a bemelegítés és a nyújtás. Szóval összesen kb 17 perc test mozgás.


Mindig fel voltam mentve testnevelésből az alap megoldandó feladatom miatt és hogy magamtól elhatároztam, hogy edzeni fogok ez nagy teljesítmény részemről. Szóval örül a fejem, hogy igen is rávettem magam a mozgásra. Bár leginkább egészségügyi okok miatt is akartam, másrészt meg csinosodni, nem mondom, hogy konkrétan a fogyás volt a célom, mert a magasságomhoz képest a tettsúlyom tökéletes. De nőből vagyok, szeretnék lapos hasat és el is fogom érni :
D

esküvőn
Hamarabb kezdtem az edzéseket, igazából a leendő apósom lagzijába akartam formába hozni magam, hogy szép, csini legyek a ruhában. Bár az étkezésemre nem igazán vagy nem mindig tudtam figyelni, mert amíg nincs saját keresetem, addig rá vagyok kényszerülve, hogy azt egyem, amit anyum vesz. Ami nagyon sok fehér kenyeret jelent.

Lehet, hogy formálódott valamit a testem, de nagyon szembetűnő eredménye még sajnos nincsen, de nem fogom feladni.

Amit tanultam a 30 nap alatt, hogy elkezdtem igényelni a testmozgást. Annak, aki szinte soha életében nem mozgott, nehéz lehet a kezdet. Nekem is az volt, viszont én akarom a változást és elhatároztam, hogy akkor is csinos leszek, lapos hasam lesz és az egészségemért is teszek valamit. Nemrég olvastam, hogy napi 15 perc testmozgás 30%-kal csökkenti a mellrák kialakulásának a kockázatát. De ugyanakkor tudom, hogy a gondolkodásmód is befolyásolja.

Azt hiszem nagyobb lett a kitartásom. Habár őszintén szólva ha majd az étkezésemen is tudok változtatni - mert annyira szeretném, igényelném az egészséges ételeket - akkor majd láthatóbb eredménye lesz, de megcsinálom! Szóval folytatni fogom továbbra is :)

Megjegyzések

  1. Gratulálok, hogy végigcsináltad a Kihívást!

    Nagyon csini vagy a képen, így tovább, össze fog jönni az a lapos has és a szép formás test! :)

    Ha anyukád főztjét eszed, akkor is tudsz alakot formálni - igazából bármilyen étkezéssel lehet. A kulcs a kalóriák. Az egész alakformálás azon múlik, hogy mennyi kalóriát viszel be és mennyit égetsz. Szóval ha fogyni szeretnél, akkor vagy kevesebbet kell enned vagy többet mozognod.

    A több mozgás mindig jobb, mint a kevesebb evés.
    Ha nem tudsz minden nap RENGETEGET mozogni - és csak a 30 Napos Kihíváshoz hasonló 15 perc edzésekre van időd - akkor viszont tényleg fontos lenne jobban figyelni arra, hogy mennyit eszel.

    SOHA ne fogyókúrázz, éheztesd magad. A hatékony fogyás kulcsa az, ha csak egy minimális kalóriadeficitben vagy. Csak egy picit kevesebbet eszel, mint amennyit a tested eléget. Ezt a legegyszerűbb kalóriaszámolással megoldani.

    Ha túl keveset eszel, akkor lehet, hogy gyorsan tudsz sokat fogyni, de egy idő után lelassul az anyagcseréd, megáll a fogyás, aztán meg visszahízod a leadott kilókat - amiknek a nagy része izom volt meg víz, viszont most zsírként jön fel rád és rosszabbul fogsz kinézni, mint a fogyás előtt. Szóval ezért nem érdemes fogyókúrázni.

    De mondom: a fogyást bármilyen étellel meg lehet oldani. Ha fehérkenyérből kevesebbet eszel, akkor is fogyni fogsz :)

    Szóval ne add fel, mindent bele! És remélem megcsinálod jövőre is az új 30 Napos Kihívásomat is és ezzel még jobb eredményeket érsz el! Majd dobj egy emailt, ha megcsináltad! :)

    Addig is kellemes ünnepeket!

    - Zita

    u.i.: És egyébként soha ne szégyelld magad azért, ha vágysz rá, hogy nőként szép legyél! Ez természetes, sőt nőként szerintem fontos, hogy "kapcsolatban" legyél a feminimitásoddal. Ezt ne szégyelld, hanem inkább tegyél érte, hogy szép, egészséges tested legyen és válj olyan emberré, aki imád a "saját bőrében lenni". Ha így élsz, akkor tudsz jó anya lenni, fantasztikus feleség a párod számára és akkor tudod igazán önmagad adni, másoknak segíteni és jobb hellyé tenni a világot - mert ezekhez az kell, hogy boldog legyél és harmóniában legyél önmagaddal :)

    VálaszTörlés
  2. Sziaa! Köszönöm szépen, nem gondoltam volna, hogy valaha megfordulsz a blogomon. :) Igazâbol talán Te vagy AZ elsô, aki azt mondta nekem, hogy bármilyen étellel is lehet fogyni. :)) Ezt nóvéremmnek is elfogom mondani , meet ô csak diétázással próbâlt fogyni. Természetesen jôvôre is megcsinálom a kihivásodat. :) viszont ha napi 30perceket edzek kb mennyi idô múlva lesz változás?

    Nagyon szépen köszönöm. Aranyos vagy, ez nagyon jól jött most nekem. Ezt nagyon szeretem benned, hogy számodra nem csak a külsô, de a belsô Harmónia is fontos. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence