Kedvenc sorozataim

Nagyon szeretem a sorozatokat. Talán jobban, mint a filmeket, mert állandóan nézek valami jónak tűnő sorozatot. Szeretném bemutatni az én kedvenceimet, hogy hátha valaki kedvet kap hozzá.

1. Hetedik Mennyország.

A Camden családról szól. Az apa a helyi protestáns templom lelkésze, az anya háztartásbeli és van 5 gyermek különböző életkorban. 11 évados a sorozat és a gyermekek az orrunk előtt cseperednek felnőttekké. A sorozat nagyon szeretetteljes, mindegyik epizódja tanulságos, elgondolkodtattó.


2. Váratlan Utazás

A főszereplő lány Sara Stenly kikerül az Edward Prince Szigetekre, Avonlea-be az anyai ági rokonjaihoz, ahogy elkezd beilleszkedni különböző kalandokban lesz része. A történet a King családról és ez is nagyon szeretetteljes, nem emlékszem pontosan, hogy mennyi évada van, de itt is sok. Nem mai sorozat, de néha szokták adni bizonyos csatornátok pl Story4, Story5 stb. A sorozat a 19 század végén játszódik. Kevin Sullivan rendezte, akinek nagyon jó kosztümös sorozatai vannak, itt említeném meg az Anna-t,- ami valójában a Váratlan Utazás Spin Off sorozata -, a Szelek Szárnyán stb.


3. Anna

Ezt én kiskoromban ismertem meg először, mese formájában, amit a Minimaxon adtak Anna Zöld oromból néven. Még mindig a fülemben cseng a betét dala. A történet Anne-ről szól, aki egy árva kislány. 11 éves és gyakran visszaadják a nevelőszülei az intézetbe. Ám túl nagy már és senkinek sem kell, így egy véletlen folytán olyan családhoz kerül, akik egy fiút akartak volna örökbe fogadni. A kavarodás után Anne mégis a családnál maradhat. (Egy testvérpárból álló család.) Mint ahogy említettem, a Váratlan Utazás testvérsorozatáról van szó, azaz említve van Anna és Gilbert egy epizódban és Rachel és Marilla karaktere, meg az egyik tanárnő ugyan azt a karakter a váratlan utazásban. (Erre később jöttem rá. :D ) Én a Váratlan Utazással kezdtem, utána találtam rá az Annára. Viszont az Anna 6 részes lett, de másfél órás egy rész. Anna egy ábrándos kislány, aki furcsa történeteket talál ki, ami egy nap majd a javára válik.

Hölgyek Öröme

Szintén egy kosztümös sorozat. Dennise, egy kisvárosból származó lány, egy nagyvárosba utazik a nagybátyjához, hogy nála dolgozzon, azonban nem tudja őt alkalmazni, mert egy nagy divatáruház nyílt nem régiben, ami számára nagy konkurenciát jelent. Így Dennise munkát kér a Paradise-nál, ami a gazdagok, nemesek divatparadicsoma.


Derült égből család

Ez kicsit modernebb, már a 21. században játszódik.  A történet Luxról szól, aki árva és nevelő szülőtől nevelő szülőkig jár, míg egy nap megelégeli és a 16. születésnapján nagy korosítani akarja magát. Ám ehhez a valódi szüleinek alá kell írni egy lemondó nyilatkozatot. Lux megtalálja az igazi családját és elutasítják a kérelmét, ezért közös felügyeletet rendelnek el az igazi családjával. Humoros, drámai pillanatokkal.


Jó szórakozást!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence