Törd át a korlátaidat - Szabó Péter - Áttörés beszámoló

2016. December 18.-án elérkezett a várva várt nap, az áttörés napja. Eleinte csak a páromnak akartam jegyet venni rá, mert tudtam hogy nagyon szereti Szabó Pétert és hogy biztosan jót tenne neki. De úgy gondoltam, hogy egyedül nem biztos hogy eljönne, így vettem magamnak is jegyet. Köszönöm Bogi!!
 
2012.-ben a Dir En Grey koncerttel tapasztaltam hasonlót, addig amíg nem vagyok ott, nem biztos hogy úgy látod megéri a jegy ára, hogy egyáltalán az egész előadás/ show milyen lesz, tetszeni fog-e vagy nem. De amikor már ott vagy, kezedben tartod a jegyed, akkor tör fel belőled igazán az az érzés, hogy ez mennyei lesz. Nem csak egy napra szóló, hanem egy egész életre szóló ajándékot kapsz azzal az élménnyel, amit ott át tudsz élni. Nem Magyarország lesz a legboldogabb, hanem a magyar nemzet! Hiszen az eseményre jöttek Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, Finnországból, Ukrajnából, Írországból, Izraelből, Svédországból, Londonból, Németországból, Ausztriából is. (Ennyi ország jutott hirtelen eszembe, de lehet volt még több is.)

Már mikor be mentünk kezünkbe nyomtak egy egy áttöréses csomagot, ami tartalmazott egy jegyzetfüzetet egy tollat és egy áttöréses karkötőt, amikor be mentünk  megpróbáltuk megkeresni, hogy  merre szólhat a jegyünk csodálatos dal fogadott, nem is gondoltam volna, hogy az Era-nak ennyire motiváló hatású dalaik lehetnek. Csodálatos dal választások voltak, az Era-t és a Two Steps From Hell-t nagyon régóta szeretem, és mint nemrég megtudtam Yiruma dalok is szólaltak fel.

Hihetetlen látvány tárult elénk abban a 6 vagy 7 órában, amit az Arénában töltöttünk. 4 részre volt osztva az előadás és mindegyik részben voltak színdarab előadások is, ilyen 10 percesek pozitív és negatív oldalról, hogy mennyi számít az, hogy hogyan állunk hozzá egy adott dologhoz. Az első részben a "Légy önmagad legjobb barátja" leginkább az önszeretetről volt szó, hogy mennyire fontos az, hogy szeressük magunkat, mert nem élhetünk le egy egész életet öngyűlölettel. Nem lehet utálni magunkat azért, mert kövérek vagyunk, vagy éppen képtelenek vagyunk a hízásra. Tökéletes görbetükröt tárt elénk Péter azzal, hogy mindkét oldalról megközelítették a színészi játékok az önbíráskodást, arról nem is beszélve hogy még jókat nevettünk is, de minden szó igaz volt és szerinte sokan tudtunk azonosulni a szituációkkal, hiszen tényleg nem mindegy, hogy mit mondunk magunknak a tükörbe és az sem, hogy a hétfőket milyen lelkesedéssel kezdjük. Mert megpecsételi a napunkat, hetünket, éveinket. Nekem nagyon tetszett, mikor arra kért minket Péter, hogy álljunk fel és háromra kiáltsuk ki jó hangosan, hogy "SZERETEM MAGAM" egy másik résznél, amire nem emlékszem hogy melyiknél de volt olyan is, amikor azt kellet kiabálnunk jó hangosan, hogy "KÉPES VAGYOK RÁ, MEGTUDOM CSINÁLNI" Annyira csodálatos volt.

A jegyzet füzetekben voltak feladatok, amik azért voltak fontosak hogy megcsináljuk, mert ez által jobban megismerhettük magunkat. Szó volt a félelmekről is és arról, hogy felejtsük el a kell szót.

Mit tudsz tenni azért, hogy jobban érezd magad a saját bőrödben?

1. Ne hasonlítgasd magad másokhoz.
2. Ne akarj másoknak megfelelni.
3. Hagyd abba az önsajnálatot.
4. Tanulj meg újra hinni magadban.
5. Szeress bele önmagadba!

És az a hitelesség, lelkesedés ahogy beszélt ezekről a dolgokról csodálatos volt, hogy még te is elhitted volna, hogy igen, ez igaz!


A második részben a "Találd meg az igazi miér-edet!" Leginkább a munkáról volt szó, A szituációkat nagyon jól eljátszották a színészek, mindkét oldalból, milyen az ha szereti az ember a munkáját és milyen ha nem. És a legfontosabb, hogy olyat csináljon mindenki amit szeret. Ha szereti nem érheti sok stressz és soha nem akar majd nyugdíjba menni. Mert tanár és pedagógus között is van különbség. Szerencsére nekem voltak pedagógusaim is, akiktől rengeteg tanulhattam.  És ami a legfontosabb, hogy mindig van választásunk, minden pillanatban dönthetünk! A Facebook csoportban olvastam, hogy az Áttörés után voltak olyanok, akik kiléptek a komfortzónájukból és felmondtak a munkahelyükön, hogy az álmaiknak éljenek. Szerintem csodálatos.


Párom szerint a harmadik rész volt a legütősebb, a "Törd át a korlátaidat!" Itt már interaktívabb volt a műsör. Be kellet mutatkozni néhány körülöttünk lévő embernek és volt hogy a szemükbe kellet mondani idegeneknek, hogy "Te egy csodálatos ember vagy" Hihetetlen érzés volt, egyszóval tényleg csodálatos volt. Szó volt a vonzás törvényéről, hogy nem mindegy minek adunk fókuszt és volt hogy csináltuk egy-két "próbát" is hogy mire vagyunk képesek, Ricsivel ismerős volt nekünk a két gyakorlat ( az egyik középső újat megszuggerálni, hogy nőjön hosszabbra, itt elég sokat kacagtunk, meg hogy vizualizációval ameddig csak bírunk állva forduljunk hátra.) Amire a legtöbbet figyelsz azt kapod és azt teremted, ezért kell ügyelni a gondolatainkra, hogy mindig pozitívak legyenek.

Szabó Péter tippeket adott az aggódás ellen is. Ehhez a részhez Assisi Szt Ferenc idézetét is szóba hozta : "Uram agy türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni. Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet. És adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni..."

Mit tehetsz az aggódás ellen?

1. Lehet rá hatásom?
2. Fog ez számítani 10 év múlva?
3. Találj ki valami még rosszabb helyzetet!

Az utolsó pontot úgy kell értelmezni, hogyha például megkarcolják az új kocsidat, jusson eszedbe, hogy de legalább nem lopták el. Az rosszabb lett volna. Ennek a résznek a végén felszólalt az áttörés dal is, aminek én különösen nagyon örültem, hiszen vártam! Rengeteg ember állva tapsolta és énekelte a dal szövegét, csodálatos hangulatot teremtettünk.

Szó volt az elengedésről is, hogy ne ragaszkodjunk, ne cipeljük tovább a múltat. Már nem számít, hogy hány ember bántott meg, hány embernek okoztunk fájdalmat, bármit is történt velünk a múltunkban, bármit is tettünk a múltunkban, nem változtat azon, hogy értékes emberek vagyunk! Bizony, voltak részek, amiken elpityeregtem magam.

Az utolsó rész volt számomra az igazi extázis "Élj egy élni érdemes élete!" Szintén volt olyan interaktív feladat, hogy mondjuk néhány körülöttünk lévő ember szemébe, hogy " Te egy csodálatos ember vagy" és meg is kellet ölelni őket, annyira jó érzés volt az a sok szeretet, boldogság és hála.

Mert a boldogság egy szemléletmód, és kitért arra is hogy mennyire fontos, hogy hálásak legyünk azért amink van, hiszen a hálaérzet hozzásegít minket a boldogsághoz is. A boldogságprogramon is tanultuk, hiszen az első boldogságfokozó technika, amit tanítanak.

Mit tehetsz azért, hogy egy élni érdemes életet élj?

1. Tudd, hogy mi az, ami igazán számít.
2. Élményeket gyűjts, ne tárgyakat.
3. Értékeld amid van!
4. Ne ragaszkodj semmihez.
5. Ne vedd túl  komolyan az életet!
6. Cseréld le a kérdéseidet.
7. Vigyázz a szavaidra!
8. Fejezd be az aggódást!
9. Szolgáld a többi embert.
10. Merd kimutatni az érzéseidet!

Merj, nevess és szeress!

Be kellet csukni   a szemünket, elkellet képzelni magunkat, ahogyan ülünk a hinta székbe és éppen aznap töltöttük be a 100. életévünket. És egy dolgot üzenhettünk a jelenlegi önmagunknak. Péter mondta, hogy majd ha szól, akkor nyissuk ki a szemünket és egyszer csak mondta, hogy most Álljunk fel és tárjuk szét a karjainkat, egyszer csak az ölemben lévő táskát, füzetet, tollat felállás közben ledobtam és széttártam a karomat, köztük a többi 10ezer ember és éreztük azt a hihetetlen nagy szeret energiát!! Annyira hatalmas élmény volt, sírtam, könnyeztem a boldogságtól, a hálától, mint egy Bagdi Bella koncerten. Szabó Péter elhitette velünk, hogy bármire képesek vagyunk, bármelyik pillanatban kiléphetünk a komfortzónánkból és merjünk az álmainknak élni és soha ne adjuk fel, mert bármiből meglehet élni!!!

Számomra ezt jelentette az Áttörés! Péter, egy csodálatos ember, a családja is,  csodálatos nap volt, csodálatos pillanatokkal lettünk gazdagabbak és a végén megfogtuk egymás kezét és úgy hallgattuk és énekeltük a végén felszólaló dalt. Az előadás után csak annyit mondott, amit Forest Gump is miután befejezte a futást: Haza megyek!

Ez tényleg egy örök emlék, élmény mindenki számára, aki ott volt. 10 000 +500 pozitív ember, egy helyen!

Amit még érdemesnek tartok megemlíteni, az előadások előtt, a szünetek után voltak táncosok, látvány elemekkel is, csodás zenékre írt koreográfiák és a színészek játéka is lenyűgöző volt!



Nem csináltam képeket, sem videókat, inkább élveztem az élményt, a pillanatot. :)




Megjegyzések

  1. Igen, tényleg csodálatos volt. Köszönöm Neked, hogy részese lehettem! :) Egy életre szóló élményt nyújtott. Sok mindent úgy érzem átértékeltem a hatására.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence