Érzékszerveink csodái.

Mikor a lehunyó szemhéjaid kinyitod és érzékelni tudod a körülötted lévő világot. Látod mind azt, mit Gaia a földanyánk teremtett körénk. Beleszagolsz a friss levegőbe és érezheted az eső utáni természet, a Föld illatát. Mikor meghallod a vihar utáni csendet, vagy ha madárcsicsergés hangjára ébredsz.
Felébredsz, hogy itt a tavasz. Hamarosan közeleg a nyár, a nyári meleg és érezheted bőrödön a napsugarait, vagy a hűsítő friss hideg-meleg váltó zuhanyt, és próbálnád, de nem tudod megfogni a víz sugarait, mert megfoghatatlan. Te még is látod, érzed, hallod a víz csobogását, megízlelni is meg tudod, de megfogni, a kezedben tartani nem lehet. Csak az aprócska víz cseppeket a tenyeredben egy pillanat erejéig.
Egy pillanat, ami olykor elég hamar elszáll, de a pillanatok csodát rejtenek Őrizzük meg őket, ne csak egy pillanat legyen, hanem egy kellemes emlék, egy pillanat, mely több apró pillanatot rejt magában. Mikor leszakítasz egy friss gyümölcsöt, és megízleled a természet kincsét, feltöltődsz. Látod, érzed, hallod, és még a csodálatos illatát is érezheted. Aki mind ezt nem láthatja, segíts neki megláttatni. Mondd el neki színekkel, mind azt amit látsz, érzel, hallasz, tapasztalsz és szagolsz. És az eső csak esik, és újra esik borongós Őszi felhők gyűlnek az égen. Látod őket, és érzed az eső cseppeket a bőrödön, a ruhádon keresztül. Nincs szükség esernyőre, ez csak víz. Hát táncolj! Táncolj az esőben, boldogan felszabadultan, hogy valami közeleg, valami más...És érzed a szellőt, hallod a fák suhogását.
Egyszer csak az eső cseppek megfagynak. Az eső helyet valami más esik, de mi? Valami hideg, valami fehér.. Itt a tél, és havat hozott. Most megtudod fogni, képes vagy a kezedben tartani azt, amit eddig nem tudtál. Most újra láthatod, hallhatod, érezheted, szagolhatod, ízlelheted, de most tapintásoddal is érzékelheted. Halmazállapota bár megváltozott, de még is ugyan az. Az a tiszta víz forrás, mi régen volt és tavasszal újra azzá válik. Csak várj. Addig is Őrizd a pillanatot, mert a csodák ezekben rejlenek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence