A fèrfi a teremtès koronája?

Sokáig ùgy gondoltam mèg kisebb koromban, hogy Isten egy nagy szakálas fèrfi, aki rendelkezik felettünk. De mièrt ne lehetne Isten egy csinos nő?

Mint ahogy sokan, ùgy èn is kerestem, illetve mèg mindig keresem a hitemet. Bár lehet, hogy megtaláltam. Vagy mègse.
Van egy kedves baràtom, aki szerint nem lètezik spiritualitas, csak az elme játèka. Nos, vèleményem szerint mindegy az, hogy minek vagy kinek nevezzük.

Nem az a fontos, hogy hogy hivják, hanem az, hogy mennyit vagyunk kèpesek befogadni belőle.

Ha gospel dalokat hallgatunk, majdnem olyan, mintha mantráznánk. Illetve ènekelnènk Isten nevèt. Mièrt èppen szankszirtül? Sokáig ùgy hittem, hogy sok
an fèlre èrtelmezik az isten szòt. A mèlyen vallásos emberek talán mèg mindig megszemèlyesìtik. Most az egòm ezt elìtèlnè. (Meditációval le lehet csillapìtani) Vègül is nem baj. Mèg is ùgy hiszem, adnunk kène esèly arra, hogy egy ùj szemlèletből is megismerjèk Istent. 

Az elmènk ereje határtalan, mièrt nem lehet elhinni, hogy mi vagyunk a teremtők?

Ha baj van, mindenki mèg az ateisták is megpròbálnak hozzá fohászkodni. Ès ha vèletlenül válaszolna nem hallanák meg a szavait.

Pedig az a belső hang, amit a saját hangunkon hallunk, őt kène meghallani. Mert ugyan mièrt is keresnènk Istent magunkon kivül, mint megtalálni Őt bennünk, saját magunkban.

Egyik vallás sem felsőbbrendű a másiknál, csak fèlre van èrtelmezve. Minden vallás egy dologra èpül, csak máshogy imádkoznak.

Ha az Om mantrát ènekeljük, előhìvjuk az Istent vagy akár az Istennőt. A templomoknak ès szent helyeknek nagyon jó energetikai központjuk van, nem is csoda hogy feltöltődèsèrt is megfordulnak ott.

Egy vallásnál nem tudnèk leragadni, olvastam a Bhagavad Gìtát, elkezdtem a Szent Bibliát ès mèg nagyon vágyom arra, hogy egyszer a Talmudot is elolvashassam. Ezek a könyvek mind nagy filozofikus gondolatokat tartalmaznak. Ajánlott olvasmányok, viszont mèg is azt mondom, hogy Istent szeretni ès tisztelni vallástòl függetlenül kène. Mert Ő az a belső hang, ami bennünk èl.

Nèha imádkozom, illetve hálát adok, akárhogy nevezzük; Istennek, Sorsnak, Univerzumnak, vagy Energiának.

Èn legfőkèp energiának nevezem azt az Isteni erőt, ami álltalam rezgèseket küld a világra ès teremt.

Nem az a fontos, hogy ezek mennyire igazak, valósak. Hanem csak az, hogy minden lètezhet, ha hiszünk benne.

A meditáció csak fikció?

Elmèletileg minden ember meditál, tudatalatt legalábbis. Ha kèpes vagy sokáig egy dologra fókuszálni, akkor meditálsz. Ha tudatosan csinálod, akkor meg van a saját rituálèja. Több fajtája lètezik: lehet zenèvel, táncal, èneklèssel (mantrázással), ès lehet a kèpzelettel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence