Boldog gótikus karácsonyi ünnepeket!

Boldog karácsonyt kívánok minden kedves olvasómnak.
Forrás

Remélem szép családias légkörben telik majd. Bár hivatalosan keresztény ünnepről van szó, és bár nem mindenki követi ezt a vallást vagy talán egyáltalán nem is hisz, egy dologban még is minden ember egyetért, az pedig a szeretet. És honnan tudhatjuk hogy Isten - vagy nevezzük bárhogy - a közelben van? Körül vesz bennünket a SZERETET.


Hiszem, hogy van valami felsőbb hatalom. Szeretnék hinni benne, hogy tényleg van egy erő, ami a nehéz helyzetekben is fényt ad. Hiszek Jézusban, Buddhában talán még Krhsnában is, bár sokan nem értenek egyet velem abban, hogy minden Istenségben hiszek és még sem akarok egyetlen felekezethez tartozni sem, az az Isten, akiben én hiszek jóságos és nem ítélkezik mások felett. Néha monoteista szerűen beszélek róla, de ha imádkozom vagy éppen meditálok rengeteg Isten/Istennő nevét felsorolom. Az én egyedi hitemet nem mindenki értheti meg, tudom hogy a vallások ütik egymást, még ha van némi hasonlóság is. Szerintem nem a vallás a fontos, hanem a hit.Nem vagyok vallásos, csak van hitem. Akinek hite sincsen olyan értelemben, az sem baj. Kell ilyen is. Ha másban nem , akkor higgyenek az emberek saját magukban. Mert a szeretet minden élőlény szívében ott lakozik, még ha mélyen el is van rejtve.

Mindennap lehetne karácsony, hiszen ha nem szerethetünk az élet is értelmetlenné válna. A szeretet erőt ad, a szeretet biztonságot nyújt, a szeretet védelmez. Minden önzetlen jó cselekedet a szeretetből fakad.Merjünk szeretni és merjük azt kimutatni. 

Áldás minden érző lényre!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence