Sajnosbatár, egy régi underground zenekar

Forrás
A Sajnosbatár együttes még a 90-es években alakult, szerencsére a mai napig fennmaradó együttesről van szó, vannak koncertjeik is. Még régebben egyetlen egy számot ismertem tőlük, de azt mondhatni rongyosra hallgattam. Ez a szám Ady Endre egyik verse volt megzenésítve a "Sírni sírni sírni". Annyira magával ragadt a versnek/dalnak az egész gyászos hangulata, hogy az egyik legkedvencebb Ady versem is lett egyben.



Most a "véletlen" folyamán újra elővettem ezt a bandát  és jelentős fejlődéseken mentek keresztül.
A kezdetek kezdetén még amikor nem rendelkeztek saját számokkal verseket zenésítettek meg olyan hírességektől mint, ahogy fentebb is említettem már Ady Endrétől , de mellette még Szergej Jeszenyin és Nagy László verseik is teret kaptak. A jellemfejlődésük onnan is látszik, hogy  a nevük a karrierjük elején Sajnos Batár volt. Tudom, nem sok változás. De azért még is jelentős, hiszen itt még ők is jóval fiatalabbak voltak, mint most. Szóval már a nevük nem külön, hanem egybeírandó.

A zenéjük leginkább a ma is ismertem underground alternatív zenekarokhoz hasonló, mint pl Szeder, Péterfy Bori vagy éppen a Magashegyi Underground. A szövegeik eléggé sajátosak és ők úgy nyilatkoznak róluk, hogy " helyenként filozofikusan trágárak, halálosan viccesek  és viccesen halálosak." A zenei aláfestés is eléggé eltérőbb a már-már megszokott alternatív zenei világtól.

forrás





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence