A világzene csillaga: Oonagh

A Faunnak nemrég jött ki az új albuma és nem bírtam betelni vele, a Lughnasad és a Federkleid c. számukat kb ezerszer meghallgattam, mikor elfelejtettem vissza tekerni a Youtube hamar átváltott a Celtic Woman - Tír Na Nóg c. számára. Mondom úristen, hát ez gyönyörű, szintén visszatekertem. Ez reggel történt mert készülődtem közben és nem tekertem vissza újra, átváltott és következett Oonagh egyik száma és ismételten szerelembe estem, aznap később döbbentem rám, hogy a Celtic Woman - Tír Na Nóg c. számához oda volt írva feat Oonagh.
Forras

Sosem hallottam még ilyen csodálatos zenét, a Faun, Omnia és a többi hasonló együttes kivételével, de ez annyira elkápráztatott a különböző zenei elemekkel, hogy nem tehetem meg, hogy nem írok róla egy ajánlós bejegyzést.

Senta-Sofia Delliponti, másnéven Oonagh egy ír-német énekesnő, aki úgynevezett Ethno (vagy talán echo) pop zenét játszik, gondolom világira utalna a kifejezés, miszerint világzene. Csodálatosan ötvözi a különböző kultúrák tradicionális hangzásait, nyelveit. Többnyire Németül és talán Írül énekel, mint saját nyelvek, de van spanyolosabb, mexicóibb hangvételű száma is. Ha jól olvastam egy tehetségkutatóban fedezték fel és még szerepelt egy tv sorozatban is, és a Vámpírok Báljában is szerepet kapott 2010ben. 2015-ben Echo-díjat kapott a legfiatalabb német előadó kategóriában, igen. Mindössze csak 26 éves.

forras: Senta-Sofia_Delliponti



Amennyire nem szerettem régen a németet, most sikerült megszerettetnie velem a Faunnak, Oonagh-nak, meg hát a Rammstein-nak. Oonagh zenéje tele van élettel, pezsgéssel, táncra perdít és felvidít. Ajánlom, ha valami különlegesre vágyna a kedves olvasó, a "nép" zenék között.

 






És még a barátomnak is tetszett, pedig ő teljesen másfajta zenéket szokott hallgatni mint én. (Eurodisco/Italodisco)

Megjegyzések

  1. Beszrás, az első valaki, aki szinte ugyanazt hallgatja, amit én. Eszméletlen különben, hogy ez a randa nyelv milyen jól hangzik énekelve!
    Kezdtem Rammsteinnel, utána jött az Ost+Front, akik pofátlanul kopírozzák őket, viszont azt nagyon jól csinálják. Több, és szebb, az Ohne dich-hez hasonló balladájuk van. Ezután skótdudás metál: Schandmaul, Saltatio mortis, Tanzwut és társaik, és utána fedeztem fel ezt a vegyületet, amiben aztán tényleg minden van.
    A Faun-nak nekem a 2013-as albuma jobban bejött (pl.: Mit mir, Auf mich, Dem wind), de ez se volt rossz, a Federkleid-et én is rongyosra hallgattam!
    Az Oonagh-nál nekem is ez a két szám a kedvencem, meg még a Falke fleig, bár az sokkal melankolikusabb ezeknél. Mondjuk a Gäa se valami vidám, de cserébe elképesztően szép, és ahogy a végén berakták a refrénbe a verze akkordmenetét fél hanggal felemelve, az meg pláne!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence