Szeretni feltétel nélkül.

Szeretlek, ha jó gyermek leszel. Szeretni foglak, ha rendet csinálsz a szobádban. Szeretlek, ha jó jegyeket viszel haza. Szeretni foglak, ha... és így tovább.

Nagyon sok ember kicsit eltévedt a szeretet ösvényén, ezen nem is csodálkozom, ha azt vesszük alapul, hogy vannak, akik feltételhez kötik a szeretetüket vagy mások szeretetét. Ilyen generációban növekedni újabb feltételességeket fog szülni.

De mit jelent konkrétan a feltétel nélküli szeretet?

A feltétel nélküli szeretet mert-mentes. Nem lehet elmondani, hogy kit és miért szeretsz csak szereted. Talán úgy lehet ezt a legjobban kifejezni, hogy magadat látod mindenkiben. És minden szeretet alapja, az önszeretet, ezzel kell kezdeni. Nem élhetsz úgy le egy életet, hogy gyűlöletet táplálsz magaddal szemben. Követtél el rossz dolgokat, senki sem tökéletes mégis tudni kell elengedni a múltat és megbékélned magaddal, fő a megbocsátás. Nem utálhatod magad, azért mert rosszat tettél. Te is ugyan úgy csodálatos ember vagy-bármit is tettél- és szerethető vagy! Én szerencsére a családomban és a párom által megtapasztaltam az igazi feltétel nélküli szeretet. Nem lehet körül határolni a szeretet, csak van. Mindig volt, mindig van és mindig is lesz. Tudom, hogy nekem is sokat kell még fejlődnöm, hogy elérjem ezt az állapotot.

Feldmár András szerint a szeretet azt jelenti, hogy tudnálak bántani, de nem foglak.

A legtöbb szülő tudatában van, hogy mit jelent a feltétel nélküli szeretet, ezért is van, hogy egy gyilkost is szeret az anyja, nem azért amit tett, hanem mert szereti, mondjuk hogy tudja, hogy a lelke mélyén jó és ezt én is hiszem. Alapvetően minden ember jó, csak vannak, akik eltévednek a helyes ösvényről, de ők még bármit is tesznek ugyan olyan csodálatos lelkek. Talán a mi mindannyian egyek vagyunk valahol itt kezdődik. Önmagunkat felismerni minden létezőben és csodaként tekinteni mindenre.

Néha túl nagy ego-harcba bonyolódunk -  én legalább is biztosan-, de ettől függetlenül, a hibáimtól eltekintve értékes és jó ember vagyok és ami a legfontosabb, szerethető.

Szeretem, hogy vagy. Nem azért, mert ilyen és olyan vagy hanem, mert vagy!
A szeretet MERT-mentes. A szeretet mindig is volt, van és létezni fog.
A szeretet nem lehet feltételekhez kötni, ha feltételhez kötjük az már nem szeretet.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence