Adománygyűjtési kampány, egy jó ügyért!

http://jonalapitvany.hu/
Az utóbbi időkben úgy vettem észre, hogy egyre több embert kezdett el érdekelni a hulladékmentes életmód. Mint ahogy tudjuk a szemét, a  műanyag kezd elhatalmasodni a Földön és ahhoz, hogy még több ember elkezdjen változtatni, környezettudatosabb szemléletmódra váltani, szükség van környezetvédelmi megmozdulásokra. A Jön (Jövő Öko Nemzedéke) Alapítvány ezzel kapcsolatosan szeretne egy hatalmas megmozdulást tenni, mégpedig a Hulladékvadász Fenntarthatósági -  környezetvédelmi Roadshow ötletével.
Ahhoz, hogy ez létrejöhessen szükségünk van sok emberre, aki támogatná a rendezvény létrejöttét. Én úgy gondolom, hogy egy pici anyagi ráfordítást bőven megér, ha ezzel megmenthetjük Földünket, jövőnket. Bármilyen kis összegnek is örülni tudunk, mert hiszek abban, hogy sok kicsi sokra megy!! Hiszek a változás lehetőségében, és hiszek abban, hogy sok jó szándékú ember támogatna egy ilyen környezetvédelmi megmozdulást! Nekem fontos a Föld, a környezet, ahol élünk.

Ha megrendezésre kerül az esemény, akkor ilyen jó programok várhatnak ránk, ahol rengeteget tanulhatunk a környezetvédelemmel kapcsolatban:

A roadshow célja, hogy minél szélesebb körben terjessze hazánkban a környezettudatosság fontosságát. Reményeink szerint a programsorozattal országosan mintegy 5000-6000 embert fogunk tudni személyesen megszólítani és hasznos információt nyújtani olyan területeken, mint a
  • globális műanyagszennyezés problémája és annak lehetséges megoldása,
  • a háztartásokban és vállalkozásokban keletkező hulladék mennyiségének csökkentése,
  • a már keletkezett hulladék megfelelő elhelyezése, illetve újrahasznosítása,
  • az országot egyre jobban ellepő illegális hulladéklerakók elleni küzdelem megismertetése és minél több önkéntes bevonása.
A roadshow gerincét az 'A Plastic Ocean' című világszerte ismert film vetítése jelentené, melynek licenszdíja és magyarra történő szinkronizálása teszi ki a gyűjteni kívánt 1.000.000 Ft csaknem felét. A másik feléből a szervezet a rendezés költségeit kívánja fedezni. A filmvetítésen kívül szakmai előadások és workshop-ok tennék színesebbé a roadshow programját a tervek szerint Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Győrött.
Szemléletformáló, szakmai előadások:
  • Háztartásom hulladék nélkül és a Dobd ki a szemetest című könyv írója - Tóth Andi, 3 gyerekes édesanya, közgazdász.
  • Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes - Szebenyi Péter, hulladekvadasz.hu alapítója, JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke.
  • Zeewa, a fenntartható hulladékgazdálkodás - Kertész Balázs, környezetmérnök, JÖN Alapítvány alapító.
A JÖN Alapítvány eddigi 3 éve során nagyon szerény összegű adományokat kapott a lakosságtól, az Alapítvány jelenlegi forrásai nem teszik lehetővé egy ilyen nagyszabású, Budapesten kívül még 5 magyar nagyvárosban is megrendezésre kerülő környezetvédelmi program megszervezését.
Ha támogatnátok az esemény létrejöttét kattintsatok erre a linkre: adjukossze.hu 
Természetesen bármilyen megosztásnak is örülünk, a lényeg hogy sok embert mozdítsunk meg a környezettudatosabb élet felé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence