Az élet megy tovább

Talán nem mondok újat azzal, hogy ez a kialakult jelenlegi helyzet elhozza életünkben a változást. Mindenben ott rejlik a lehetőség, és mi dönhetünk, hogy hogyan szeretnénk megélni az elkövetkezendő napokat vagy akár hónapokat. Mindig hittem abban, hogy semmi sem történik ok nélkül. Eleinte nem féltem, mert tudatosan nem olvastam negatív híreket, de amikor elkezdett felém áramolni az a sok negatív hír komolyan kezdtem bepánikolni. Viszont valami megszólalt bennem és megálljt parancsoltam a negatív gondolathullámnak. 

Az, ha nem olvasunk negatív híreket nem egyenlő azzal, hogy homokba dugjuk a fejünket és a probléma nem is létezik. Ez egy hatalmas félreértés. Ugyanakkor, ha tudatosan kerüljük a negatív híreket, azáltal képesek leszünk pozitív frekvencián mozogni. A negatív hírek hallatán csak bepánikolunk és mint köztudott a stressz, a pánik és a félelem táptalaja a kórokozóknak, vírusoknak. Dönthetünk úgy, hogy megpróbáljuk az adott helyzetből is kihozni a legjobbat. Lehetünk hálásak, amiért lehetőséget kaptunk az élettől a befeléforduláshoz, hogy kicsit lelassítsunk. Nagyon fura ilyet mondani, de legalább most nem érzem kellemetlennek, hogy nem dolgozom. Mindenben ott rejlik a lehetőség, használjuk ki. 

Biztosan félelmetes gondolatok járnak a legtöbbünk eszébe, de a gondolatainkat lecserélhetjük és láthatjuk a jót is az adott helyzetben. Habár tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sokan nem tehetik meg azt, hogy otthon maradjanak, ezért legyünk hálásak az olyan helyen dolgozók munkájáért, akik az életüket kockáztatják értünk. Mikor éreztük utoljára a hála érzését? Mindennap kezdhetnénk ezzel a napot, de mi túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy foglalkozzunk vele. De ez most változhat.

Beköszöntött a tavasz, reggel hallani lehet a madarak énekét. Csodálatos érzés erre kellni. Együtt lehetünk a családdal és többet beszélgethetünk vagy társasjátékozhatunk. Ki mehetünk a kertbe, előkészíthetjük a terepet ahhoz, hogy ültethessünk és lássuk ahogy egy magból új életsarjad. Az élet tele van csodákkal és csodálatos lehetőségekkel. Kapcsold ki a tévét, olvass egy jó, izgalmas könyvet. Táncolj. Nyugtasd meg az elmédet relaxációval vagy a jóga segítségével. Vagy egyszerűen csak légy nyitott és befogadó, légy itt a jelenben. Csináld azt, amit nagyon szeretsz és foglalkozz végre magaddal is. 

Rengeteg ember robotolt naphosszat a munkahelyén. Haza érve éppen, hogy beesett az ágyba és kezdődött minden előrről. Valóban jó, ha túlhajszoljuk magunkat? Íme egy szuper lehetőség lelassítani és észre venni a körülöttünk lévő csodákat.

Mert az élet megy tovább és ezekben az időkben is ami előrébb vissz, az a szeretet. Szeretni önmagunkat, a családunkat, másokat és mindent, amit ad az élet.

Nincs mitől félni, ha a szeretetet választod. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence